Rendelj webshopunkból vagy
keresd fel valamelyik üzletünket!

Tapéta, poszter használati útmutató, jelölések a tapétákon:

WEBÁRUHÁZUNK MOST INDUL, FOLYAMATOSAN TÖLTJÜK!!

*FONTOS!*
A tapétákra, poszterekre, fotótapétákra, matricákra, de még a bordűrökre is igaz az, hogy a képeken kissé más színárnyalatot láthatunk, mint amilyenek a valóságban. Ezek csupán árnyalati eltérések lehetnek, ami különféle eszközeink kijelzőjének sajátosságai, egyedi beállítása és egyáltalán a digitális technika használatából adódóan jelentkezhet! Megértésüket köszönjük!
Ezt kérjük vegye figyelembe az ONLINE vásárlások alkalmával!

 

Tapéta, poszter használati útmutató

Köszönjük, hogy a termékünket választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

 1. Mielőtt a tapéta csomagolását eltávolítaná, bizonyosodjon meg róla, hogy a tapéták azonos gyártásból származnak, gyártási számuk megegyezik (színárnyalat miatt fontos)! Ha ez nem lehetséges – pl. esetleges pótlólagos vásárlás miatt – a különböző gyártási számú tapétákat egy külön felületen, a többi tapétatekerccsel nem összekeverve kell felhasználni.

 

 1. A felrakáskor az első három csík illesztése után ellenőrizni kell a minőséget, nincs-e valamilyen gyártási hiba a tapétán vagy poszteren. A FALON MAXIMUM 3 HIBÁS LESZABOTT CSÍK LEHET! Ezért a felhasználónak a három csík tapétázása után egy utolsó ellenőrzést kell végeznie, mielőtt tovább tapétázna.
  AMENNYIBEN BÁRMILYEN HIBÁT ÉSZLEL, NE FOLYTASSA A MUNKÁT. PROBLÉMÁJÁT KÉRJÜK, AZONNAL JELEZZE. Amennyiben ennél több tapéta kerül feldolgozásra, abban az esetben a gyártó csak a fel nem használt hibás tapétát cseréli ki. A munkadíjat és a járulékos költségeket semmilyen esetben sem téríti meg!
 2. A tapétázás befejezéséig kérjük, mindenképpen őrizze meg minden tekercs tapéta címkéjét. Reklamáció esetén valamennyi címkét, a fel nem használt- bontatlan tekercseket és a vásárlási blokkot vagy számlát mellékelni kell.

Előkészítés:

A gondos, igényes előkészítés elengedhetetlen feltétele a kiváló minőségű tapétázásnak.

 1. A tapétázandó felületről a régi festéknyomokat, tapétamaradványokat és egyéb szennyeződéseket el kell távolítani.
 2. A felületnek száraznak, tisztának, pormentesnek, szilárdnak, simának, világos tapéták alatt legfőképpen lehetőleg egyenletes fehérnek és simának kell lennie.
 3. A friss vakolású, glettelt, natúr beton vagy egyéb abszorpciós felületet higított ragasztóval célszerű előzőleg bekenni, továbbá ha erősen nedvszívó a fal, akkor adott falhoz megfelelő felületkezelő anyag beszerzése is javasolt.
 4. Ajánlatos először alátét-, makulatúra papírt teljes szélességben a falra ragasztani a jobb minőségű, tartósabb tapétázás érdekében. (Nehéz, habosított, vinyl tapéták esetében különösen ajánlott.)
 5. Jegyezze meg a minta irányát. A tapéta hátoldalára ceruzával rajzoljon nyilakat. Ha a címkén a ↓↑ jelzést látja, akkor az egymást követő csíkokat megfordítva kell az előzőhöz képest felrakni!! Más különben minden egyes felrakott csík színeltérésesnek fog látszani, pont, mintha hibás lenne, pedig nem az!
  Amennyiben illesztős a tapéta vagyis mintára kell vágni, az egymást követő csíkokat illesztve vágja össze és így, sorrendbe készítse kéz alá a felragasztáshoz. A tapétacsík hosszúságát a burkolandó fal magasságának megfelelően kell levágni, figyelembe véve a minta illesztését és az alsó leesést (1-5cm-ig).
 6. A felvágott tapétát a típusának megfelelő ragasztási eljárással kell előkészíteni.

 

Ragasztás:  

A ragasztáshoz alacsony víztartalmú speciális ragasztót ajánlunk, melyet szigorúan a gyártó előírása szerint  kell bekeverni. Javasoljuk a Metylan nagy ragasztási szilárdságú tapétaragasztóit.

* Száraz tapétázás , vagyis ha csak a falat kell ragasztózni a vlies tapéták esetében:
A megfelelő ragasztót (Metylan Direct) a gyártó útmutatója alapján készítse elő. A gondosan előkészített falat hengerrel egyenletesen megkenjük tapétaragasztóval. Illessze a száraz tapétacsíkot a falra, majd lehetőleg gumihengerrel egyenletesen kasírozza fel középről a szélek irányába úgy, hogy minden levegő kipréselődjön a tapéta alól, de vigyázzon, nehogy megnyújtsa a tapétát!

* Áztatva tapétázás , vagyis ha a tapétát és a falat is ragasztóznunk kell- papír és papír alapú tapéták:
A megfelelő ragasztót a gyártó útmutatója alapján készítse elő.
A falat is elő kell kenni, ezt követően lehet a tapétát felragasztani. A ragasztó felhordását a tapétára középről a szélek irányába végezze el, összehajtás után 5-10 percig hagyja állni. Illessze a csíkot a falra, majd gumihengerrel vagy puha kefével egyenletesen kasírozza fel középről a szélek irányába úgy, hogy minden levegő kipréselődjön a tapéta alól, de vigyázzon, nehogy megnyújtsa a tapétát!

A két eljárás közül nem tetszőlegesen választhatunk. Azt, hogy melyiket alkalmazzuk, mindig a tapéta típusa határozza meg. Minden esetben kérdezze meg a tapéta forgalmazóját, hogy az Ön által vásárolt tapétánál melyik eljárással kell dolgozni. Fontos, hogy az egyes csíkok pont megfelelő ideig puhuljanak.

A vlies tapétát és posztert fel lehet tenni úgy, hogy csak a falat kenjük be a ragasztóval. Nem elhanyagolhatóan nagy előny, ami csak évek múlva jelentkezik, - hogy az igen erős belső tapadás miatt -, ha szükséges – a tapéta vagy poszter maradék nélkül, egyben eltávolítható a falról.

A felesleges kifolyt ragasztót, nedves szivaccsal azonnal távolítsuk el a felületről.

Amíg szárad a tapéta vagy a poszter, kerülje a túlzott fűtést és huzatot.

*FIGYELEM! *

* Nem a tapéta vagy a poszter a hibás, ha: 

- két felhelyezett tapéta vagy poszter csík között a száradást követően résnyire kilátszik a fal, ekkor a felhasználó még nedvesen  megnyújtotta a tapétát, majd az száradás után visszaugrott a méretére.
- a tapéta nem ragad, le- vagy felválik, felhólyagosodik, átlátszik alatta a fal.
- a ↓↑ címke jelzést látja, akkor az egymást követő csíkokat megfordítva kell az előzőhöz képest felrakni!! Más különben minden egyes felrakott csík színeltérésesnek fog látszani, pont, mintha hibás lenne, pedig nem az!

A fenti jelenségek  MINDEN ESETBEN A NEM MEGFELELŐ FALELŐKÉSZÍTÉSBŐL, vagy a nem megfelelő arányú vagy nem megfelelő típusú ragasztó használatából adódnak, ezek sosem vezethetők vissza a tapéták hibájaként!
Kérjük a felhasználókat is és a szakembereket is, járjanak mindig körültekintően illetően!

* Továbbá nem számítanak hibajelenségnek az alábbiak:

- Sötét tapéták esetén a tapéta csíkok illesztésénél fehér csík látszódhat a gyári vágásból adódóan,
  kérje szakember tanácsát a felhasználásukkal kapcsolatban!
- Erősen színezett papírtapéták esetében a felületi színezés miatt a festék még szárazon is kophat.
- Az egy- vagy kétrétegű papírtapéták meglehetősen vékonyak, különösen precíz kezeket igényel a felragasztásuk, hogy szét ne ázzanak. Az ilyen termékeket a gyártók legfőképpen csak dekornak gyártanak és mi erre a néhány tapétára elővigyázatosságból külön fel is hívjuk webáruházunkba a figyelmet!
Jelenleg a Versace mintára hajazó tapéták ilyenek mindössze.
- A csillámpor, glitter hullhat a tapétáról, amennyiben az nem az anyagában van, hanem a felületén.

JELÖLÉSEK A TAPÉTÁKON:

 

 

 

Kecskemét,

Dózsa György út 12. (Izsáki út elején, piros épület)

Nyitvatartás hétfőtől- péntekig: 9:00-18:00 szombaton: 9:00-12:00

Telefon: +36 70 366 4092

 

Kecskemét,

Pacsirta u. 8/b. (a Kurucz krt.-on a NAV-val majdem szemben, piros épület)

Nyitvatartás hétfőtől- péntekig: 9:00-18:00 szombaton: 9:00-12:00

Telefon: +36 70 366 3733

 

Kecskemét,

Bethlen krt. 12/c. ( a busz végállomással szemben, piros épület)

Nyitvatartás hétfőtől- péntekig: 9:00-18:00 szombaton: 9:00-12:00

Telefon: +36 70 319 0867

 

Székesfehérvár,

Széchenyi út 94. (piros épület   az aluljáró után a körforgalomban)

Nyitvatartás hétfőtől- péntekig: 9:00-18:00 szombaton: 9:00-13:00

Telefon: +36 70 411 2508

  

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk